פענוח סיטי בטן- כלי דם

דיון מתוך פורום  טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

13/02/2023 | 19:10 | מאת: שגיא

פענוח תשובות סיטי בטן כלי דם 12/02/2023 | 15:17 | מאת: שגיא שלום רב בבדיקת סיטי שעשיתי עקב כאבי בטן הכל נמצא תקין חוץ מכלי דם: אאורטה הודגמה ללא עדות להרחבה אנוריזמטית. פלאקים טרשתיים רכים באאורטה תת רנלית ומוצא של עורקי הכסל דו"צ, ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת. המשך טיפול ובירור אצל כירורג כלי דם בהקדם. שאלתי, האם זה מסוכן? האם זה טרשת עורקים ומה אפשר לעשות? אני בלחץ

הי לגבי הממצאים הטרשתיים - ממצא נפוץ ועל פי רוב חסר משמעות קלינית - ניתן לראות את תשובתי לכך בשאלות דומות בפורום כמו כן עקב עדות למחלת טרשת עורקים יש לפנות לרופא המשפחה ולקבל טיפול מתאים (לרוב אספירין וסטטין) והמלצות לאיזון גורמי סיכון למחלה

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)