בדיקת CT עמוד שדרה מותני/ סקרלי

דיון מתוך פורום  טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

07/05/2023 | 21:36 | מאת: ckookido

אני בת 70, בבדיקתCT עמוד שדרה מותני/ סקרלי התקבלו הממצאים הבאים: שינויים ניוונים במבנה הגרמי . אוסטאופיטים קידמיים במספר חוליות . היצרות של SIJ Bilateral . שינויים טרשתיים באאורטה וענפיה הגדולים אני מוטרדת לגבי חומרת המצב תודה

הי לגבי הממצאים הגרמיים (אלו שבעצמות) - ניתן לשאול את האורטופד למשמעותם. לגבי הסתיידויות באאורטה וענפיה, שאלה שנשאלת רבות וכן נענתה מספר פעמים בפורום זה. על פי רוב ממצא שאינו בעל חשיבות קלינית מלבד עדות למחלת טרשת עורקים. יש לבדוק בהמשך הפורום את תשובותי לגבי ממצא זה.

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)