CT- התייחסות לכלי דם

דיון מתוך פורום  טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

24/01/2023 | 11:14 | מאת: בתיה

שלום' אמא שלי בת 76 יש לה אוסטופרזיס חמור וכן מחלה ברונכואקטיזית בריאות. עשתה CT שבו אובחנה דלקת במעי. כרגע לא מטופלת בתרופות אלא מקבלת אנטיביוטקה. ביחס לכלי הדם נכתב בCT - הסתיידויות טרשתיות של האאוטרה וענפיהש הראשיים. היצרות קריטית של מוצא (201-48). CELIAC. שאלתנו- מה משמעות ההמצאים? ומה יש לעשות? מעקב או טיפול כלשהו?

הי לגבי הסתיידויות טרשתיות באאורטה - ניתן לראות את תשובתי לגבי ממצא שכיח ועל פי רוב חסר משמעות קלינית זה. לגבי ההיצרות במוצא CELIAC TRUNK - גם כן ממצא נפוץ ועל פי רוב גם כן חסר חשיבות קלינית. ממליץ לפנות לכירורג כלי דם עם ההדמייה. הממצאים כשלעצמם מעידים על מחלת טרשת עורקים ולכן מומלץ על נטילת אספירין וסטטין במידה ואין התוויית נגד.

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)