אורטה באקו לב בערכים למעלה לא עבר את הגבול

דיון מתוך פורום  טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

08/10/2022 | 23:45 | מאת: ליאורה

עקב גל הפוך באקג ועקב לחץ בעורף ובגב עליון לחץ דם גבוה לפרקים ואני מטופלת בכדור. ניגשתי לקרדיולוגית שאמרה שבאקו של 2019 הטווח של האורטה כבר במדד גבוה בטווח היא בגבוה. נתנה לי אקו במאמץ חייבת לציין שאחרי האקו ב 2019 לצערי לא נאמר לי שעלי להיות במעקב היום לאחר 3 שנים אלך לעשות אקו. נכנסתי לחרדה האמת כי הלחץ בגב ובעורף נוראי ואולי יש קשר? מפחדת שהאורטה לא התרחבה עוד

היי, אין דרך לדעת למי יש או אין אאורטה מורחבת/מפרצתית ללא הדמייה מתאימה.

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)