קשר בין בקע לכאבים ורגישות באיבר מין

דיון מתוך פורום  טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

02/10/2018 | 13:40 | מאת: לי

שלום, בדיקת ct בטן הראתה מעיים דקים צמודים לבטן שמאלית -בקע טרנסמזנטריאלי ללא חסימה . האם בקע זה יכול לגרום לתחושת לחץ קבועה בשלפוחית השתן ולכאבים באיבר המין? האם בקע זה יכול לגרום לוולודיניה או שרירי רצפת אגן מכווצים?

שלום רב, אני לא מכירה קשר בין בקע טרנסמזנטריאלי לוולוודיניה. לגבי השפעה על רצפת האגן - תיאורטית, אם הבקע גורם לכך שכל שרירי הבטן והאגן נדרשים למאמץ כדי להחזיק את איברי הבטן במקומם, זה אפשרי. אם הבקע סמוך לשלפוחית יתכן שזה גורם לתחושת לחץ על השלפוחית.

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)