האם ייתכן שינוי כל כך משמעותי במספר הצילינדר, והשפעה על הראייה

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

06/09/2020 | 12:41 | מאת: רועי

כתוצאה מחוסר פוקוס בראיה לרחוק בשתי העיניים, נמצא שאני צריך להרכיב משקפיים למרחק. המספרים היו (תחילת 2018) לעין ימין: 0.75- SPH CYL -0.25 Axis - 19d עבור עין שמאל: SPH -1 CYL -0.25 Axis - 171d לאחרונה הרגשתי כתוצאה מעבודה ממשוכת בתקופה הזו מול המחשב כאבים די חזקים בארובת העין. המליצו לי לבצע בדיקת ראייה נוספת, הייתי במקביל אצל רופא אא"ג ( לא נמצא דבר) . בבדיקת הראייה - נמצא במרשם החדש שהמספרים השתנו, וכדאי לי להזמין משקף חדש שיתאים למצב - חשוב לציין שאני רואה טוב במשקפיים עם המרשם הישן: עבור עין ימין : SPH -2 CYL 0.25 Axis 27d עבור עין שמאל SPH -1.75 CYL 1.50 Axis 175d הזמנתי משקף חדש לפי המרשם הנ"ל, בעין ימין אני רואה טוב, בעין שמאל אני לא מצליח לראות כמעט. ומאוד מטושטש. כשבחנתי שוב את המרשם ראיתי הבדלים מאוד משמעותיים במספרי הצלינדר, חוץ משינוי המספר בציר בעין שמאל. רציתי לדעת האם הבדיקה מהימנה, כי המשקף החדש מרגיש לא מתאים כרגע. עד כמה זה נורא להשאר עם המשקף הישן ?

רועי שלום אתה מציין "כאבים די חזקים בארובת העין". האם נבדקת כבר על ידי --רופא-- עיניים? אם לא נבדקת על ידי רופא עיניים עד כה, אלא אך ורק על ידי אופטומטריסט, אני מבקש שתבדק מייד על ידי רופא. בברכה, רון מידן אופטומטריסט

06/09/2020 | 18:56 | מאת: רועי

היי רון, תודה על התגובה המהירה. רופא העיניים הוא זה שנתן את המרשם החדש שציינתי. לגבי הכאב אמר שככל הנראה זה ממאמץ. היה חשד שזה מכיוון הסינוסים ולכן הפנה לרופא אא"ג, אבל גם הוא לא מצא משהו מיוחד, מעט צינון/אלרגי שנמשך כבר זמן מה שיכול אולי לטענתו להסביר. האם ישנה בדיקה נוספת שכדאי לעשות? לעיתים אני עדיין בערב אחרי שעות רבות של לימודים/עבודה מרגיש צורך "למצמץ" חזק כדי להרגיע את האזור. בנוסף מה דעתך לגבי השינוי בצילינדר בעין שמאל, האם יכול להיות שהבדיקה לא הייתה מדוייקת מספיק?

רועי שלום ייתכן שהתשובה בגוף השאלה. עבודה של שעות רבות ביום מול מחשב, מעייפת את העיניים ואת הגוף, ולא תמיד ניתן לפתור את הבעיה לחלוטין על ידי משקפיים בלבד. דווקא הקפדה על פעילות ספורטיבית והפחתת עבודה, הפסקות מנוחה קבועות כל 45 דקות בהן אתה קם מהכסא ולא מסתכל על שום מסך יכולה אולי לסייע מעט. לגבי הצילינדר, ייתכן שהוא מרכיב בבעיה, אך כאמור אל תצפה שרק על ידי שינוי מרשם הבעיה תיפתר לגמרי. אתה יכול לברר גם לגבי עדשות המסננות אור כחול, מכיוון שבחלק מסוים של המקרים, ישנם אנשים המרגישים מעט הקלה . אגב, מצמוץ יכול להעיד בחלק מהמקרים על עין יבשה. ניתן להתייעץ על הנושא עם הרופא המטפל. לסיכום: נסה לראות אם אתה יכול לעבוד עם כתב גדול יותר, על גבי מסך שהוא לא מסנוור הקפד על פעילות ספורטיבית נסה להפחית שעות עבודה דאג להפסקות כל 45 דקות ובפעם הבאה שאתה רוכש משקפיים, ברר לגבי סינון אור כחול. בהצלחה רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות