פזילה סמויה עיניים -שאלה

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

20/08/2020 | 12:47 | מאת: מיה

הי לפני שנה הלכתי לרופאת עיניים והיא אמרה לי שיש לי פזילה סמויה בעין אחת. לאחרונה גיליתי שהפזילה הסמויה מופיעה ב 2 העיניים (כלפי חוץ). כל פעם בעין אחרת. אני מרכיבה משקפיים למרחוק. רציתי לדעת ממה זה נגרם והאם תרגילי עיניים יכולים לעור? איזה בדיקות ניתן לעשות לשרירי העיניי על מנת לבדוק אם יש שריר או עצב פגוע. עשיתי OCT בעיניים ויצא תקין. לאחרונה קרה לי שהשרירים סביב העיניים והעפעף הרגישו תפוסים ויש לי יובש אדמומיות וכאב. איך זה קשור ומה עוים במקרה כזה? תודה

מיה שלום ראשית, כל חשד לפזילה בגיל מוקדם או מאוחר, חייב להבדק מיידית וקודם כל - ומהר - על ידי רופא/ת עיניים. דבר נוסף שחשוב שייבדק רפואית, הוא נושא היובש בעיניים, אותו הזכרת בעצמך. לאחר הבדיקה הרפואית, אפשר לנסות ולבצע הערכה האם ניתן להקל במעט על הסבל שלך באמצעות משקפיים עם מרשם רלוונטי, ובמידת הצורך עדשות המפחיתות סינוור (רגישות לאור), ניתו לנסות אביזרי עזר לקריאה, אם את מתעייפת מהר בקריאה של טקסט הכתוב בכתב קטן, צפוף ועמוס. בבקשה תשאלי שאלה נוספת, אם התשובה הזו לא מספיק ברורה. בברכה, רון מידן

23/08/2020 | 00:23 | מאת: מיה

תודה על תשובתך. כשהייתי אצל רופאת העיניים היא אמרה לי שצריך לעשות תרגיל עם עפרון. הייתי אצל אופטימטריסט לא מזמן והוא לא ראה את זה כמ זה לא תמיד מופיע. אני לוקחת טיפות עיניים ליובש שעיין לא מספיק עוזרות. האם יש בדיקה לשרירי העיניים שאפשר לעשות או בדיקה אחרת כדי שאבדוק האם זה משהו שהיה קיים בעבר ופרץ עכשיו או שזה משהו שהתפתח מאוחר יותר? האם תרגילי עיניים יכולים לעזור לשיפור המצב ? תודה מראש

היי מיה את יכולה לברר לגבי תרגילים עיניים דרך הקופת חולים שלך. אם טיפות ההרטבה שיש לך לא עוזרות מספיק, דעי לך שישנם סוגים רבים של טיפולים היום בנושא, וגם כאן ניתן להתחיל בירור בקופת חולים. לגבי קריאה- אם בינתיים את מתעייפת בקריאה של טקסט ארוך, במיוחד אם הוא צפוף וכתוב בכתב יד קטן, ומשקפיים לא עוזרים מספיק את יכולה לנסות להגדיל ולרווח אותו כאשר הוא מופיע על גבי מסך (בעזרת לחיצה על כפתורים + ו-ctrl בו זמנית) אם את רגישה לאור, וכל הבדיקות הרפואיות תקינות, את יכולה להרכיב משקפיים עם עדשות המסננות חלק מהאור המסנוור. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות