קריאה בחושך ממסך מחשב או סמארטפון

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

22/11/2019 | 07:18 | מאת: דניאל

שלום רב, האם קריאה בחושך (כלומר בחדר חשוך) ממסך מחשב או סמארטפון עלולה לגרום להחמרת קוצר ראיה ו/או החמרה אסטיגמציה? ואם כן אז האם בכל גיל? בתודה מראש

דניאל שלום השאלה שלך מצוינת, ולא בטוח שיש לה תשובה חד משמעית. משאבים עצומים מושקעים בנושא כיום בכל העולם, ולא על כל הרעיונות ישנה הסכמה מלאה. עלייה בקוצר הראייה ("מיופיה"), תלויה ככל הנראה בגורמים רבים: תורשה, תזונה, פעילות ספורטיבית (במיוחד מחוץ לבית), תנאי תאורה, מתח נפשי ועוד. גם לגבי קריאה בחושך, ייתכן שהשאלה היא האם האור מוקרן על הספר (ומה ההחזר מהדף) ומהו חומר הקריאה (מסך אלקטרוני המואר מבפנים כמו טאבלט או או קינדל?) ההמלצות הסבירות: 1. מעקב רופא עיניים באופן קבוע. 2. פעילות ספורטיבית מחוץ לבית, בשעות האור (אך עם משקפי שמש) 3. תזונה בריאה 4. הפחתת המאמץ הראייתי בקריאה (בין השאר על ידי תנאי תאורה טובים). לקריאה נוספת: http://www.myopia-manual.de/ בברכה, רון מידן אופטומטריסט

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות