אשמח לעזרתך- משקפיים

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

26/08/2019 | 04:46 | מאת: אפרת

שלום, אני קצרת ראי מגיל 3. בעבר היה לי משקפיים ומגיל ההתבגרות ועד היום גיל 39 אני עם עדשות קשות ומרוצה. לאחרונה הן קצת מציקות ואולי מעייפות כי רוב היום אני על מחשב ומזגנים. וגם גיליתי שיש לי שריטה חוזרת בקרנית של אחת העיניים רפילו שריטה אחת קרתה אצל האופטומטריסט בזמן בדיקה. עשיתי משקפיים. הקטע שאני קצת רואה אחרת וזה מוזר כי בעבר לא הרגשתי כך עם משקפיים. כך או כך איך שאני מרכיבה אותם זה "חזק" לי וכל הזמן עושה לי כאבי ראש חזקים שלא עוברים מהר. הכאב הוא ממש של העין מאחור. אני אפילו חושבת שזה כאב שרירים. מה לעשות?

אפרת שלום עלייך להבדק באופן מיידי וללא דיחוי אצל רופא עיניים. רק לאחר בדיקת הרופא, במידה והוא מאשר שהעין רגועה ויציבה, ורק לאחר מילוי כל ההוראות הרפואיות שלו, ניתן לבחון אם יש צורך בהתאמה חדשה של משקפיים. באופן כללי, עדשות מגע אינן תחליף למשקפיים, ולא מומלץ להיות כל הזמן אך ורק עם עדשות מגע. כדאי להיות לפחות חלק מהיום גם עם משקפיים, גם אם הראייה בהם פחות חדה ונוחה למרות כל המאמצים להתאים אותם. כאשר מתרגלים להרכיב עדשות מגע בלבד, לעתים המעבר למשקפיים עלול לדרוש הסתגלות, ולכן חשוב לא לוותר. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות