למרות רואה מצוין ללא משקפיים, האם אני חייב משקפיים

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

30/05/2019 | 14:43 | מאת: אנטולי

שלום רב בעין ימין אני רואה היטב לרחוק, ובעין שמאל יש קצת טשטוש אך מצליח לקרוא איתה לקרוב. האם אני חייב משקפיים?

אנטולי שלום המצב אותו אתה מתאר, מוכר, וידוע בשם "מונו-ויז'ן". במצב זה יש עין אחת, בדרך כלל הדומיננטית שרואה טוב לרחוק. בעין השניה יש קוצר ראייה מסוים, אשר יוצר טשטוש לרחוק אך מקל על הקריאה לקרוב. אם אתה רגיל למצב, ומצליח לקרא ללא התעייפות לאחר זמן קצר, אינך חייב משקפיים לקריאה. עם זאת. אני ממליץ מאד כן להרכיב משקפיים לנהיגה, משום שחדות ראייה טובה יותר יכולה להיות קריטית לזמן התגובה במקרה חלילה של צורך בבלימת חירום. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות