אוזניים סתומות

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

01/12/2015 | 16:47 | מאת: נטלי

היי , אני הייתי מצוננת עם כאבי גרון נזלת וכאבי אוזניים , טופלתי על ידי קלארינז לייבוש הנזלת וטיפות אוזניים וסטרפסילס . ברוך השם הכל עבר אבל נכון לעכשיו אני מרגישה שהאוזניים שלי סתומות , הרגשה כאילו אני מסתובבת עם אוזניות באוזניים שלי. אני טסה יום ראשון לחול רציתי לדעת אם זאת בעיה? אין לי דלקת או מים באוזן רק הרגשה של אוזניים סתומות . ביקרתי אצל א א ג והוא אמר שהגודש מהאף נכנס לצינורות האוזניים וזו הסיבה שזה ככה ואמר לי לקבל חודש טיפול של אבאמיס תרסיס ודסלורטדין. רציתי לדעת אפ התרופות האלה באמת קשורות לזה ויעזרו לי ? כי באינטרנט רשום שזה לאלרגיה. והכי חשוב האם זה בעיה שאני טסה ביום ראשון? מה הצפי שזה יכול להמשיך ככה? אודה לתשובתך , תודה נטלי

01/12/2015 | 20:17 | מאת: פרופ' יונה קרוננברג

שלום נטלי, לפי התיאור שלך אכן יש לך נוזלים באוזניים- מתחת לעור התוף שסיבתם הצינון שהיה לך. חל איסור מפורש לטוס עם נוזלים באוזניים. זה מאוד יכאב לך וקיימת סכנה לפגיעה בשמיעה. אני ממליץ לדחות את הטיסה עד לאחר ההבראה. הטיפול שקבלת הוא בסדר אך את צריכה גם לעשות פעולות "פימפום" להכנסת אוויר בלחץ לאוזניים. כל רופא אא"ג ילמד אותך איך עושים זאת (גם כל מי שעבר קורס צלילת מכשירים).

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת