בדיקת אאג

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

18/06/2015 | 23:49 | מאת: הריונית

שלום ד"ר אני בהריון...הלכתי לבדיקת אף אוזן גרון שבמהלכה נבדקתי באמצעות סיב אופטי שהוכנס לאף וגם באמצעות מכשירי מתכת. אני חוששת שהסיב והמכשירים לא חוטאו למרות שראיתי את הרופא שוטף את הסיב בכיור. (הפקידה טוענת המכשירים עוברים חיטוי. 1. האם השטיפה שראיתי היה חיטוי? 2.במידה ולא חוטא באילו מחלות או זיהומים ניתן להידבק ומה הסיכוי? 2. לפני בדיקת הסיב הרופא שם ג'ל כלשהו, מהו והאם מסוכן להריון? תודה .

24/06/2015 | 09:08 | מאת: פרופ' יונה קרוננברג

הג'ל שהרופא שם על המכשיר הוא החיטוי. למרפאה אין צורך בחיטוי נוסף. אפשרויות ההדבקות בוירוס במגע (לחיצת יד, התעטשות, שיעול)עם האנשים סביבך גדול בהרבה מאשר מהסיב האופטי. הכמות מזערית לא נספגת ואיני חושב שמזיק להיריון, אך ניתן לבדוק זאת עם הגינקולוג.

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת