רעש חזק ודלקות אוזניים

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

20/04/2015 | 00:41 | מאת: אלינור אלמלייח

שלום רב דר . אשמח לעזרתך. יש לי ילדה בת 3.5 שיש לה היסטוריה עם האוזניים אישפוזים חוזרים דלקות בלתי פוסקות מגיל 8 חודשים כולל הפרשות, עברה אירוע מסטאודיטיס וניתוח כפתורים לאחר הניתוח לא היה שיפור והיא עברה עוד 2 אירועי מסטאודיטיס נוספים ובעקבות כך ניתוח להוצאת כפתורים הניתוח האחרון היה באוגוס 2014 ומאז היה שקט חשבנו שעבר . לפני כחודש וחצי שוב חזרו הדלקות כמובן שכמו תמיד הן מלוות בחום גבוהה 40 הפרשה אך בפעמים האחרונות היא גם סובלת מכאב מטורף מתפתלת בוכה צורחת שמתי לב שבפעמיים האחרונות שזה התפרץ זה היה מיד אחרי שהיינו בהופעות רועשות מאוד שבהופעות היא תפסה את האוזניים התחילה לבכות בהיסטריה ולרעוד ורק רצתה הביתה לא הסכימה לחזור ולהתקרב לסביבת הבמה בשום פנים ואופן . ומיד באותם הימים בערב כבר הייתה התפרצות מוגלה חום וכאב האם יש קשר בין היחשפות לרעש חזק להתפרצות של הדלקות ? אשמח לדעתך . בתודה מראש אלינור אלמלייח

22/04/2015 | 06:44 | מאת: פרופ' יונה קרוננברג

אין קשר בין רעש להתפרצות הדלקת. יש צורך בבדיקה מיקרוסקופית של האוזן לפעמים הסיבה היא פשוטה כמו גרנולציות שאינן מאפשרות לאוזן להבריא. במקרים אחרים מדובר בנוזלים שמתמגלים ולעיתים נדירות בכולסטאטומה

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת