ירידה בשמיעה וצורך לקבל ציספלטין

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

22/07/2021 | 21:02 | מאת: ירון

שלום רב האםבמקרה שבבדיקת שמיעה בתדרים 250 500 ן 1000 סף השמיעה הוא סביב ה 30 דציבלים ובתדרים 2000 ,4000, ו 8000 סף השמיעה הוא 60 דציבלים האם אפשר לקבל ציספלטין כדי לטפל בסרטן תודה רבה

השאלה לא נכונה, אם הולט עלטיפול בציפלטין אז אין ברירה חייבים לקבל אתהטיפול ואי אפשר לא לקבל, האם ציספלטין יכוללגרום לפגיעה בשמיעה, כן זו תרופה אוטוטוקסית, יש אפשרות להגן על השמיעה בעת הטיפול בציפלטין אומנם לא מוכח מחקרית

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת