טינטון רצוף ללא הפוגה

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

15/04/2015 | 11:52 | מאת: ירון

אני בן 39 וסובל כשנתיים וחצי מטינטון ללא הפוגה שנשמע כצירצור מהמוח שנגרם לאחר דלקת באוזן ימין שנאטמה למשך כשלושה שבועות ובבדיקת שמיעה הייתה ירידה בינונית הולכתית ועצבית דו צדדית בכל התדרים, טופלתי רק באנטיביוטיקה למשך 10 ימים, לאחר כשלושה שבועות האוזן נפתחה אך הטינטון נותר ללא הפוגה או שינוי, כחודשיים לאחר הדלקת נותרה ירידה בינונית דו צדדית רק בתדרים 6000-10000, האם במידה והייתי מקבל טיפול בסטרואידים בזמן הדלקת שכבר הייתה ירידה מעורבת בשמיעה הדבר היה מונע את המשך תהליך הטינטון? והאם יש סיכוי עוד לאחר למעלה משנתיים וחצי שהוא יחלוף לגמרי? תודה מראש על תגובתך.

17/04/2015 | 15:12 | מאת: פרופ' יונה קרוננברג

סביר להניח שהמצב סופי והטנטון לא יחלוף. לשאלה מה היה קורה אם היתה מטופל אחרת איני יכול לענות, לא בדקתי אותך בזמנו ואיני יודע מה היתה מחלתך.

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת