טינטון וירידה בשמיעה באוזן שמאל

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

20/04/2021 | 16:51 | מאת: שלומי

שלום , אני בן 37 בריא , לאחר שאימי נפטרה חוויתי ירידה בשמיעה באוזן שמאל , מומחה לאף אוזן גרון הגדיר את זה כאובדן שמיעה פתאומי לאחר בדיקת שמיעה שביצעתי ישנה ירידה קלה בשמיעה באוזן שמאל, ישירות טופלתי בפרדינזון לשיקום השמיעה , לאחר טיפול בפרדינזון השמיעה במקצת השתקמה אך בבדיקת שמיעה אחרונה שביצעתי עדיין ישנה אותה ירידה בשמיעה והשמיעה לא השתקמה כ8 חודשים אחרי בדיקת השמיעה הראשונה שביצעתי. האם יש סיכוי שהשמיעה תחזור באוזן שמאל חזרה לתפקוד מלא ? שאלה נוספת ברשותך האם אוזנייות של חדר כושר בעוצמה ךא גבוהה עלולה להזיק לי כרגע ? תודה מראש על ההיענות שלך

20/04/2021 | 22:08 | מאת: לא רופא

אני לא רופא, אבל עבור אנשים עם בעיות באוזניים קראתי המלצות להפסיק את השימוש באוזניות לחלוטין, גם לא בעוצמה נמוכה.

ראשית יש להשלים בירור , יש לבצע בדיקת MRI לאוזניים ועצבי השמיעה . בהחלט שימוש ממושך באוזניות יכולות לגרום לפגיעת שמיעה , כתוצאה מחשיפה ממושכת לרעשים. לגבי האם ישהיה שיפור שמונה חודשים אחרי האירוע שאלה קצת מרוכבת, צריך לראות את העקומה ולהבין קצת יותר את סיפור המחלה, כי בהחלט יכול להיות שזה ליקוי שמיעה םתאומי שלא השתפר או לחלופין ליקוי שמיעה פלקטואנטי שיכול להשתפר ולהתדרדר לסרוגין

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת