שאלה לגבי בת 6 שסובלת מליקוי שמיעה באוזן שמאל

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

04/08/2019 | 18:16 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, לפני כשנה וחודשיים פנינו לרופא משפחה עם ביתי בת ה6 בעקבות תלונות על כאב באוזן שמאל. רופא המשפחה איבחן פקק באוזן שמאל והשכיב אותה על הצד, שלף פינצטה ארוכה והוציא לה את הפקק, היא השתוללה וזזה וישר ירד לה המון דם מהאוזן. הרופא טען שזה נורמלי ורשם לה גם אנטיביוטיקה. הדימום נמשך אצלה במשך יומיים ממש מתוך האוזן. חזרתי לאותו רופא והוא טען שזה נורמלי אחרי הוצאת פקק. במהלך החצי שנה הבאה, הילדה עלתה לגן חובה. הגננת אחרי חודשיים העלתה בפניי שלדעתה הילדה לא שומעת טוב וכדאי לגשת לבדיקת שמיעה. לאחר בירור עם הילדה היא טענה שלא שומעת באוזן שמאל מאז שהוציאו לה את הפקק. היום היינו בבדיקת שמיעה והייתי רוצה לדעת האם יכול להיות שאחת מהאופציות לבעיית השמיעה של ביתי היא עקב נזק שנגרם במהלך הוצאת הפקק. חשוב לציין שמי שביצע את הפעולה של הוצאת הפקק הוא רופא המשפחה, לא רופא אף אוזן גרון. ובנוסף בחר בשיטה של פינצטה ארוכה והחזקת הילדה בכח למרות שהשתוללה. והדימום שנמשך במשך כמה ימים.

04/08/2019 | 18:18 | מאת: אמא מודאגת

חשוב לציין שבבדיקת tympanometry 226 hz היא כתבה באוזן שמאל type Ad

על מנת לקבל תשובה מאלה לפנייתך, ההמלצה שלי היא להפנות את הילדה לבשיקת רופא אא"ג יחד עם בדיקת השמיעה והטימפנומטריה

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת