rp שמעורבת עם בצקת במרכז - הראייה

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

20/11/2016 | 14:14 | מאת: יריב

היי הדס, ברצוני לשאול האם טיפול נגד נסיגת בצקת במרכז הראייה כוללת רק גלולות כגון:אורמוקס וכו? מתי אם בכלל מומלץ להזריק ישירות לעין בכדי לגרום לנסיגת או היעלמותה כליל של הבצקת?

08/12/2016 | 13:53 | מאת: ד"ר הדס נוימן

יריב שלום, ניתן לנסות לטפל בבצקת על רקע RP גם בטיפות מסוג טרוסופט/אזופט (פועלות במנגנון של אורמוקס - מעכבות את האנזים קרבוניק אנהידראז). טיפול בזריקות תוך עיניות (למשל סטרואידים או anti-vegf) הינו נסיוני בלבד וכרוך בשעור מסוים של תופעות לוואי. קיימים מספר תאורים בודדים בספרות לגבי זריקות אלו. בברכה, ד"ר הדס נוימן

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות