ריבועים שחורים המופיעים ונעלמים במהירות בהזזת העין

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

08/12/2020 | 23:50 | מאת: אלי

גבר בן 30, מרכיב משקפיים שנועדו לראייה לרחוק. מלבד התופעה המתוארת למטה - הכל מרגיש טוב - הראייה תקינה ביתר היום. הבחנתי שאם אני מסתכל במסך מחשב וקורא טקסט קורה הדבר הבא: בהזזת גלגל העין מטקסט אחד לאחר (לפעמים במרחק קרוב ולפעמים במרחק רחוק) אז מופיע ריבוע שחור שנעלם במהירות. הריבוע השחור מופיע באזור שהוא קצת רחוק ממרכז הראיה. בהזזות של העין ממקומות שונים - אז מופיע ריבוע שחור במקום אחר. לדוגמא: 1. בהזזה של העיניים משמאל לימין במרחק גדול - אז הריבוע השחור מופיע רחוק יותר בצד ימין למטה (יחסית לנקודה בצד ימין שאליה הפנתי את מיקוד הראיה). הריבוע בגודל כשתי שורות חשבון (הרוחב והאורך הם בגודל שתי שורות חשבון). 2. בהזזה של העיניים משמאל לימין במרחק קצר - מופיע ריבוע שחור קטן, באותה נקודה קבועה של טקסט, מעט רחוק מהמקום שאליו אני מסתכל (מרחק של כ-5 שורות דף חשבון מהנקודה שאליה אני מסתכל). הריבוע בגודל של כריבוע בדף חשבון. 3. בהזזה של העיניים מימין לשמאל - אז מופיע ריבוע שחור שנמצא משמאל למטה לנקודה השמאלית שאליה הסתכלתי, במרחק של בערך 4 שורות דף חשבון. הריבוע בגודל של כ-בין שורת חשבון אחת לשתיים. אדגיש - לפעמים זה משתחזר ולפעמים לא! הרופא איבחן חשש לניוון מקולרי (יבש) - כלומר באחת העיניים יש התחלה קטנה של ניוון מקולרי יבש, ולכן מבצע מעקב עם לוח אמסלר. עשיתי בדיקה בעצמי של לוח אמסלר וזה יצא תקין. אני יודע שההסבר לא הכי טוב אבל זה מאוד מדאיג ומוזר, אודה להבהרה של התופעה.

14/12/2020 | 14:15 | מאת: ד"ר נוימן הדס

שלום רב. אין קשר לפורום זה. איני יכולה לענות על השאלה ללא בדיקת העיניים. חשוב שתבדוק באיזו עין מדובר - ע"י כיסוי כל אחת מהעיניים. יתכן ומדובר בפגם בשדה הראיה. יש לפנות לקבלת תשובות נוספות לרופא עיניים מטפל.

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות