rp - התאמת הטיפול הגנטי החדש לחולה עיוור

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

05/10/2019 | 20:13 | מאת: מיכל

האם הטיפול הגנטי המאושר בארה"ב ל- RP על רקע מוטציות ב- RPE 65 מתאים גם לחולה בן 70 שאבד כמעט לחלוטין את ראייתו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום, באופן כללי הטיפול הגנטי יעיל בעיקר בשלבים ראשוניים של המחלה ובגיל צעיר. כרגע הטיפול ל- RPE65 אינו מאושר בארץ. אין לי מידע מדויק לגבי תוצאות הטיפול בגיל מבוגר, אך סביר להניח כי הטיפול יהיה בעל יעילות מוגבלת, אם בכלל.

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות