גן fam161a רטיניטיס פגמנטוזה

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

17/08/2019 | 13:15 | מאת: Rp

שלום רב אובחנתי לפני 12 שנים ב r p הגן fam161a אני בן 44 ומתפקד די טוב שאלתי -הבנתי שהתחיל מחקר לטיפול בגן זה כפי שיש כבר טיפול בגן rpe65 האם נכון? תוך כמה זמן צפוי להתחיל הטיפול ? תודה

14/09/2019 | 13:31 | מאת: ד"ר נוימן הדס

שלום רב, Fam161A הינו גורם שכיח מאד ל RP ביהודים בארץ. למיטב ידיעתי מתנהל מחקר לגבי גן זה בהדסה, אך זה עדיין בשלבים ראשוניים. באופן כללי הדרך מהמעבדה לאישור קליני של תרופה גנטית הינה תהליך ארוך הלוקח שנים. בברכה, ד"ר נוימן

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות