מחלת ריטניטיס פיגמנטוגה

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

11/06/2018 | 12:53 | מאת: ריטניטיס פיגמנטוזה

האם קיימת אפשרות לעשות לייזר לחולה RP והאם לחולי RP יש קטרקט ומה זה אומר סרקל סוג RP

11/06/2018 | 16:36 | מאת: ד"ר הדס נוימן

שלום רב. 1. באיזה פרוצדורת לייזר מדובר? אם מדובר בלייזר להסרת משקפיים, יש להתייעץ עם מומחה קרנית להסרת משקפיים, אך סביר להניח כי לא ירצו לנתח. 2. בקרב חולי RP יש שכיחות מוגברת של קטרקט,אשר מופיע בגיל צעיר מאשר לשאר האוכלוסיה ובד"כ מערב את הקופסית האחורית. 3. אני מניחה שאתה מתכוון ל- RP אשר נובעת ממוטציה בגן שנקרא CERKL, ואופיינית ליהודים ממוצא תימני. בברכה, ד"ר נוימן

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות