משקפים לשדה ראיה ירוד

דיון מתוך פורום  מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות

05/05/2017 | 11:32 | מאת: נןעה

שלום רב רציתי לדעת מתי אם הגעו משקפי מכופפים שעוזר לבעלי שדה ראיה פגום לראות ?

06/06/2017 | 11:28 | מאת: ד"ר הדס נוימן

משקפיים פריזמתיות מסיטות תמונה אל שדה הראיה השמור. אלו שימושיות בעיקר במקרים של חסר שדה ראיה ע"ר מוחי (המיאנופיה ע"ר שבץ מוחי למשל). במקרים של צמצום שדה ראיה על רקע מחלת רשתית ניוונית - כגון רטיניטיס פיגמנטוזה, פורסמו מאמרים בודדים לגבי שמוש במשקפיים פריזמתיות בעלות עיקרון דומה. אלו הראו יעילות חלקית בלבד וקושי בשימוש רציף ותדיר בהן. לא ידוע לי אם משקפיים אלו צפויות להגיע לארץ. בברכה, ד"ר נוימן

מנהל פורום מחלות תורשתיות ניווניות של הרשתית בניהול עמותת לראות