הזעה בכפות הידיים

דיון מתוך פורום  הכנה רגשית לקראת ניתוחים ופרוצדורות רפואיות

07/08/2015 | 14:41 | מאת: דינה

שלום רב, אולי לא הפורום הנכון....מעוניbת לנתח נערה בת 14' איך מתחילים?? הנערה סובלת מאוד חברתית ורגשית בעקבות הזעת היתר בכפות הידיים.האם נכון לנתח? האם אפשר לעזור לה בדרך אחרת? אולי זה מוקדם מידי? תודה מראש דינה

שלום דינה, הזעת יתר בכפות הידיים אכן עלולה לגרום לאי נוחות חברתית ואישית ומכאן למועקה. ההחלטה על ניתוח היא קודם כל שלכם ההורים אולם אני ממליץ לקחת אותה בשיתוף עם ביתכם. ראשית כדאי לשתף אותה לאורך כל תהליך ההתייעצות עם הרופאים, זאת על מנת שתוכל לשמוע בעצמה מהי המשמעות של לעבור פרוצדורה כזו, הסיכונים וסיכויי ההצלחה. יש לתת לה זמן לעכל את המשמעות של התהליך ולבחון שנית את עמדתה. כמו כן, חשוב במיוחד להתרשם אילו פנטזיות או מחשבות יש לה סביב הניתוח : האם היא חושבת שזה יפתור לה את כל הבעיות החברתיות? האם הקשיים הרגשיים קשורים רק למצב הזה? ייתכן שגם אם הניתוח יהיה מוצלח, עדיין יהיו אתגרים חברתיים ואישיים להתמודד איתם. התהליך ההדרגתי (זה אינו ניתוח חירום) מול הרופא יחד עם ההתרשמות שלכם מעמדותיה הפנימיות, יסייעו לכם לקבל את ההחלטה המשותפת הכי נכונה לביתכם בשלב זה. כמו כן, ניתן להיעזר בפגישה - שתיים של איש מקצוע לצורך כך. בהצלחה, שחר ברשף

מנהל פורום הכנה רגשית לקראת ניתוחים ופרוצדורות רפואיות