הכנת ילד בן 4 לקראת ניתוח

דיון מתוך פורום  הכנה רגשית לקראת ניתוחים ופרוצדורות רפואיות

06/05/2015 | 09:15 | מאת: אילנה

שלום רב, אני פונה אליכם כדי לקבל עצה לגבי בני הקטן. אובחן אצל בני בקע מפשעתי שיש לתקנו בניתוח. הילד מאוד חכם ובוגר ,מזה מס' שבועות הבחנו בנפיחות במפשעה שלעיתים נראתה ולעיתים נעלמה ולצערנו הוא אכן כאמור ,צריך לעבור ניתוח.במהלך השבועות הללו ,בעלי ואני נגענו במפשעה שלו כמה פעמים ובני כעס על זה וכשסיפרתי לו שנלך לרופא שיבדוק ,אמרתי לו שהרופא יבדוק ויגיד שהכל בסדר ולא ניגע בזה יותר.עוד אצל הרופא ,הוא שאל את הרופא אם הוא בסדר והרופא ענה לו שהוא בסדר גמור וכשחזרנו הביתה ,הודיע לי שהוא בסדר גמור ואנחנו לא ניגע לו שם יותר כעת אנחנו לקראת קביעת תור לניתוח ואנחנו אובדי עצות מה לומר ואיך להסביר...על עצם הניתוח והפצע שיהיה ,על הימנעות כחודש מפעילות מאומצת ... כפי שציינתי ...אי אפשר לספר לו סיפור ...הוא מבין הכל,מעבר לגילו. תודה ומתנצלת על האריכות !

שלום אילנה, את צודקת בכך ש "אי אפשר לספר לו סיפור". אני מאמין שרצית למנוע ממנו את הדאגה והחשש מהניתוח, אבל זה הגוף שלו וזכותו לדעת (בהתאם לגילו) מה הוא צפוי לעבור. נשמע שבנך קצת מבולבל ומבוהל מכל הבדיקות שעבר והמסרים השונים שקיבל. אני מציע לך לעשות לו סדר ולספר לו את האמת. כדאי לומר שהוא הולך לעבור טיפול קטן שיתרחש בחדר ניתוח, שהטיפול לא כואב כלל ושהוא יישן לאורכו. לדבר איתו על אותה בליטה בגוף שלו שכבר מכיר היטב, זו שיוצאת וחוזרת ושצריך לעזור לה להישאר בפנים ולא לקפוץ החוצה. להבטיח לו שלא לוקחים לו שום דבר מהגוף ושלא משנים לו דבר, ושכל מה ששלו נשאר שלו. חשוב כמובן להדגיש בפניו שאתם הוריו, תלוו אותו לאורך כל הזמן בו ישהה בביה"ח. קחו בחשבון שייתכן ובנכם בכל מקרה יכעס כי כבר אמרתם לו שהכול בסדר ועכשיו אתם משנים את הגרסה.. לכן יש לתת לגיטימציה לכעס אם יתעורר, ובמקביל להמשיך ולהדגיש את החשיבות של הטיפול בשביל ש"הבליטה לא תמשיך לגדול ותתחיל להכאיב לו". זכרי אילנה כי הוא מצפה ממך לעזור לו להרגיש בטוח. אמירת האמת תעזור לך להפנות את המשאבים שלך ללהיות איתו מבלי לחשוש שהוא יגלה "את האמת" בדרך אחרת ויכעס ששיקרו לו. אני ממליץ בחום גם להיעזר בצוותים של המחלקות הכירורגיות בבית החולים בהצלחה, שחר ברשף

07/05/2015 | 21:58 | מאת: אילנה

על התשובה המפורטת. רציתי לשאול בנוסף ברשותך : מתי אתה ממליץ להתחיל את ההכנה הזו? הניתוח נקבע ל 21/5...ודבר נוסף הוא שאין ממש נפיחות נראית לעין ,בטח לא של ילד -כנראה שאיתרנו את הבעיה די מהר ,כך שב"בדיקות" שראה שעשינו ,לא הבין את סיבתן כ"כ ,למרות שאמרתי שככה בודקים לכל הילדים כדי לראות שהכל בסדר...ולאחר הניתוח בע"ה ,איך מסבירים שאסור לו לטפס על מתקנים בגן כחודש ,מבלי שירגיש שונה ולא כמו כולם (עד כמה שאפשר...) תודה רבה !

מנהל פורום הכנה רגשית לקראת ניתוחים ופרוצדורות רפואיות