התבגרות מוקדמת

דיון מתוך פורום  הכנה רגשית לקראת ניתוחים ופרוצדורות רפואיות

03/10/2016 | 07:03 | מאת: אורח

שלום, לבתי בת השש אובחנה התפתחות מוקדמת לגילה המצריכה טיפול של זריקה מאטה פעם בחודש. כיצד מומלץ להסביר לה כך שלא יווצרו בעיות נפשיות או חברתיות? תודה.

שלום, טיפול מתמשך אכן דורש הסבר והכנה, גם לזריקה וגם למעקב הרפואי. האם ביתכם מרגישה ו/או קולטת שהיא מתפתחת מוקדם מהמצופה? האם היא עסוקה בזה? מה הסימנים העיקריים המצביעים על מצבה? האם הרופא גם דיבר ישירות איתה? תשובות לשאלות אלו יעזרו לי לענות לך בצורה מדוייקת יותר. בברכה, שחר ברשף

09/10/2016 | 13:51 | מאת: אורח

הילדה מודעת להתפתחותה והיא אפילו גאה בזה. הרופא לא דיבר איתה ישירות על המצב. אנו ההורים מעדיפים שתהיה גאה מאשר מתביישת, אך לא רוצים שתוציא החוצה ותשתף מהסיבות הידועות. לכן הדילמה היא עניין ההסבר, שהרי למה הזריקות אם זהו דבר "חיובי"?

מנהל פורום הכנה רגשית לקראת ניתוחים ופרוצדורות רפואיות