שומנים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

13/06/2003 | 11:32 | מאת: שירי

הי ירון! ראיתי שאתה ממליץ הרבה לכלול גם גבינה צהובה בתפריט. גבינה כזו לא עתירה בשומנים? וכמה מומלץ לאכול ממנה? ומה לגבי גבינות אחרות עתירות שומן? איך עמילנים כמו לחם ואורז מעלים את אחוז השומן בגוף ודווקא גבינה צהובה לא?

13/06/2003 | 18:44 | מאת: ירון פישר

כתבתי על זה המון. גבינה צהובה מכילה הרבה חלבון, וגם שומן - לכן מומלצת (משביעה ומספקת חומר גלם לבנית שריר). לא כתבתי זאת על גבינות אחרות, אז את אמורה להבין שהן לא במשחק. עמילנים גורמים להפרשה מוגברת של אינסולין ולכן לצבירה מוגברת של שומן בתאי השומן. וגם - אינסולין מונע פירוק של שומן בכבד לצורך הפקת אנרגיה. שומן לא גורם להפרשת אינסולין (אבל הופך את המזון לטעים ומשביע).

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה