שאלה שלי
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
אני בן 17, ואין באפשרותי לקנות אבקת חלבון, שאני מבין שיש בכל מנה שלה 33 גרם חלבון עם 95% ספיגה. אז ככה: חשבתי לקחת אחרי האימון תחליף לאבקה. למשל: בקופסאת קוטג' יש 24 גרם חלבון ובטונה 26, עם אחוז ספיגה שלא ממש ידוע לי. אני יכול לקחת שתי קופסאות טונה....טונה וקוטג'....או שתי קופסאות קוטג' - וזה יהיה כמו שלקחתי אבקה?
לא ! זה לא יהיה כמו לקחת אבקה, זה הרבה יותר טוב !!!!!! עכשיו תסביר לי (אני חייב להבין את זה לעומק) איך בדיוק מודדים אחוז ספיגה של מזון כזה או אחר?
אין לי מושג איך מודדים אחוז ספיגה של חלבון במזון מסויים. המדריך בחדר כושר אמר לי שלמשל בביצה יש 60% ספיגה, ובאבקה מט-ריקס יש 95%. אני לא יודע איך הגיעו למסקנה הזאת חשבתי שאתה יודע.... אבל תסביר את עצמך: איך זה יהיה יותר טוב מלקחת אבקה?