לחם ותפריט לשמירה על משקל

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

23/03/2003 | 21:25 | מאת: סופיה

שלום,לאחרונה אני נתקלת בקשיים לאכול נכון,כלומר נהגתי לאכול נכון וללא שומנים ופחות לחמים וכו,אך עכשיו המצב נהיה קשה(זה כניראה קורה לכולם),הורדתי במשקל ואני עושה פעילות גופנית אך אני התחלתי לאכול יותר ומפחדת לעלות שוב את הכל במשקל. רציתי לדעת אם אני אוכל לאכול יותר לחם ובכל זאת לשמור על משקלי,מאחר וראיתי שלחם משביע יותר. מה אפשר להוריד מהתפריט,והאם אכילה מרובה של לחם(אחיד,שחור)יגרום להשמנה או שניתן לאכול מימנו עד שובע ולהוריד דברים אחרים מהתפריט? תודה על התשובה. נ.ב-סוכר,כשהוא במקורו "הטהור" משמין? או שאפשר לאכול כפית קטנה(כשמתחשק משהו מתוק).

24/03/2003 | 10:41 | מאת: ירון פישר

עמילן גורם להשמנה. לחם מקמח מלא הוא בעל ערך גליקמי נמוך בהרבה מלחם לבן (סדר גודל של חצי !), אולם צריכה מוגברת עדיין תגרום להצטברות שומן. אני מציע לצרוך יותר חלבון ושומן ופחות עמילנים (גם מורכבים). לגבי צאיכת סוכר - בכמויות קטנות הנזק מזערי, לכן אפשר לצרוך כדי להרגיע את הנפש. אולם לצרוך במשורה.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה