לירון שאלה...
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
שלום ירון, שמתי לב לתשובותייך העניינות וזה מצויין... עכשיו לשאלתי: קראתי שרשמת למשל שצריכת עמילן וסוכר גרועה כמעט כמו שומנים.. מדוע? הכוונה היא לקמח לבן ו....?? אשמח לקבל פירוט על הנושא כמי שמנסה לשמור על גיזרתה. תודה:))
זה לא גרוע, אבל זה דורש תשומת לב. סוכרים מעובדים מגיעים מהר לדם, ואינסולין מופרש לדם כדי לווסת את רמת הסוכר בדם. כתוצאה מכך רמת הסוכר יורדת בתלילות וגורמת לתחושת רעב. בנוסף, הלבלב ניזוק. הסוכר העודף נצבר כשומן. עמילן זו צורה מעט מורכבת יותר של סוכר (נמצא באורז, תפ"א, תירס....). העמילן במזונות אלה אינו ארוז בתוך סיבים המעכבים את העיקול, ולכן ספיגת הסוכר במעיים היא מהירה מאוד. לכן, עדיף להחליף עמילנים נטולי סיבים בעמילנים "סיביים" = אורז מלא, פסטה ולחם מקמח מלא, בטטה. סוכר חום זה סוכר מעובד. וגם פירות יבשים. שומנים הם עתירי אנרגיה (פי 2 יותר מפחמימות), אבל נוכחותם בדם לא גורמת להפרשה מוגברת של אינסולין, וכן באופן טבעי הם מהווים חלק קטן ממרכיבי המזון לעומת פחמימות שמהוות את רוב המזון שאת צורכת. כלומר - יהיה לך קשה לצרוך הרבה יותאר מדי שומן (אלא אם את אוכלת רק המבורגר וגלידה, ושותה שמן זית). לעומת זאת את יכולה בקלות לצרוך יותר מדי פחמימות (צ'יפס בפיתה !?).
זה היה מהיר וברור.....:)).
בעקבות המלצתך רצתי בשמחה לרכוש לחם מקמח מלא בו'נה יש בזה גם "מלא" קלוריות האם אתה מתעלם מסה"כ הקלוריות היומית?