הליכה מהירה מפתחת שרירים?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

29/03/2005 | 18:22 | מאת: לירון

שלום, אני בת 22 שוקלת 74 וגובהי 170. התחלתי בשילוב עם דיאטה מאוזנת, לעשות הליכה מהירה 4 - 5 פעמים בשבוע, שעה כל פעם. האם ייתכן שבעקבות ההליכה התפתחו לי שרירים ברגלים והדבר יביא לעליה במשקל?

30/03/2005 | 07:36 | מאת: ירון פישר

כן, מסת המיטוכונדריה בשרירי הרגלים עולה, ומכאן תתכן עליה גם במסת שריר, גם בנפח. אולם מסת המיטוכונדריה תופסת רק 15 % מנפח השריר = כלומר עליה מתונה ביותר בנפח.

31/03/2005 | 22:16 | מאת: לירון

אני שואלת כי אני בדיאה כ 3 שבועות, ירדתי כ 4 קילו אך העליתי 2 בחזרה, למרות שהתפריט שלי לא השתנה. אני ממשיכה לעשות הליכה מהירה של שעה אחת כ 5 ימים בשבוע. ייתכן שההליכה היא הגורם לעלייה ב 2 הקילו בחזרה? האם אתה יודע על מכשיר בצורת צמיד, שניתן למשל לענוד על היד, ויכול למדוד את כמות הקלוריות שאני שורפת במהלך פעילות גופנית? ואפילו במצב של מנוחה? אודה לך אם תאמר לי גם מהיכן ניתן לשנות אותו. תודה רבה. לירון.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה