האם מכשירי סקי/סטפר/אליפטי מזיקים לברכיים?
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
שלום! האם מכשירי סקי/סטפר/אליפטי מזיקים לברכיים? שמעתי כי מכשיר סקי (להבדיל מסטפר) אינו מזיק מכוון שהוא בנוי בצורה כזאת שנוצר פחות עומס על הברכיים. האם זה נכון?
לדעתי, היות ואני סובלת מעט מבעיית ברכיים, מכשיר הסקי הינו עוזר ומחזק את הרגליים, מחזק את שריר ה 4 ראשי ולפיכך עוזר במידה ניכרת לבעיית הברכיים. חשוב לעבוד נכון: לא להוסיף עומס\התנגדות גבוהה מידי, לא להשען על הידיים בזמן העבודה, ניתן רק לאחוז קלות ליציבה. כמו כן במכשיר הסקי להבדיל מהליכון כף הרגל אינה ניתקת מאחיזתה בקרקע ולכן מונעת גם זעזועים לגב ולברכיים.
האלפטיקל פשוט הציל לי את הברכיים - אחרי שנדפקו מהליכה.ריצה ואני רוכבת כל יום במשך 45 דקות על עומס בינוני
פישר שרון שלום רב. יש לי כמה שאלות אליך ואשמח עם תיתן לי תשובות. 1 אני עושה דיאטה ואכן ירדתי במישקל. מישקלי היה 130 ק"ג וירדתי ל 90 ק"ג. אבל אני נתקעתי במשקל זה כמה חודשים למה? האים זה מצב נורמלי. אני רוצה לציין כי אני עושה פעילות גופנית במכון כושר. 2 אני רוצה לדעת מתי כדי לבצע פעילות גופנית בבוקר או בערב או שזה לא משנה. מצפה לתשובה מהירה. תודה מראש יורם יפרח.
היתי מעוניינת לדעת עם המכשירים הנ"ל באמת מזיקים לברכיים