תהליכים גופניים
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
אולי זה לא המקום הנכון לשאול אבל מכיוון שיש לי הרושם שהיידע שלך נרחב, אולי תוכל לענות גם על השאלה הבאה: בעוונותיי, כשאני הולך לאירוע, והאוכל משובח, אני "תוקע" בלי הכרה...(לרבות קינוחים). התוצאה לעיתים היא עלייה של אפילו 2 ק"ג (אני גבוה אז נכנס הרבה...). ידוע לי כי חלק מהעלייה נעוץ בנוזלים שאני שותה, אך בכל זאת, כשאני עולה בבית על המשקל יוצא פתק... מהם התהליכים שהגוף עובר עד שיהפוך את התוספת הזו לשומן ומה ניתן לעשות באופן המהיר ביותר על מנת למנוע הפיכה של התוספת הזו לשומן?
בתיאור פשטני ביותר, עודף המזון מתורגם לשומן הנספג בתאי השומן שלך. מזון ממקור של פחמימות פשוטות (לחם , אורז, תפ"א, עוגות) מעלה באופן חד את רמת הסוכר בדם - מה שגורם לספיגה מהירה מאוד של שומן בתאים. חלבון למשל - נספג לאט יותר , וכן עלות העיכול שלו (האנרגיה הדרושה לפירוקו) גבוהה בהרבה מזו של פחמימות פשוטות. לכן, אם אתה "תוקע", אז רצוי שתתקע חלבון. אחת הדרכים לאכול פחות היא שתיה מרובה בזמן הארוחה.