בת ארבע עם כאבים בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

09/10/2016 | 12:07 | מאת: מירב

שלום רב לרופאי הפורום, בתי מתלוננת מזה מספר חודשים על כאבים בחזה. הכאב הוא התקפי ומופיע בעיקר בלילה לפרקי זמן של מספר ימים ואז חולף כלא היה (היא ממש מתעוררת מזה). עברה בדיקות דם כולל CK שהיו תקינות. ברקע - נולדה עם רשרוש והיתה במעקב עד שנאמר כי אין צורך. בנוסף סבלה מריפלוקס קשה מאוד עד גיל שנה וחצי לערך ונטלה זנטק כטיפול. רופא הילדים שלח אותנו כעת לבצע EKG. יש לציין כי הילדה אנרגטית מאוד וחיונית. מספר שאלות ברשותכם: 1) האם יש משמעות למיקום בו מבצעים את ה EKG (בי"ח לעומת קופ"ח לדג.)? 2) האם תתכן פשוט דלקת בשרירים בשל פעילות היתר שלה? כיצד מאבחנים זאת? 3) האם יתכן שהריפלוקס מעולם לא עזב (המוצץ שלה בבוקר מדיף ריח רע מאוד) ומכאן הכאב? רב תודות על הסיוע וגמר חתימה טובה.

מירב שלום, 1. אקג יכול להיות אמצעי מצוין אם מבוצע בצורה נכונה, בקופת חולים, במרפאה פרטית ובבית חולים ציבורי.אין יתרון לאף אחד מהמקומות , אולם הייתי מוסיף הולטר כדי שיהיה אקג בזמן תלוונות. 2.לא סביר כי מדובר בדלקת שרירים קבועה, החוזרת על עצמה עם כאבים בממוקדים לבית החזה בלבד כתוצאה מפעילות יתר בגיל הזה, יחד עם זאת כאבים בחזה בגיל הזה בדרך כלל מוקרם בכאב שרירי או של מפרקי בית החזה 3. ריפלוקס הוא גם אפשרות מאד סבירה ויכול להיותת שמשפיע יותר במשך הלילה כשהיא שוכבת אולם ילדה בגילה כבר אמורה לתאר את הצרבת האופיינית בד"כ בהצלחה וחג שמח ד"ר הדס

09/10/2016 | 12:48 | מאת: מירב

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים