רגליים אדומות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

26/09/2016 | 08:24 | מאת: מירה

שלום רב, הבן שלי בן הארבעה חודשים סובל מתופעה מאוד מוזרה בחודש האחרון כפות הרגליים שלו והרגליים מאדימות מאוד והוא צורח מזה כנראה זה שורף לו. זה מרגיש כאילו יש לו כוויה על העור. יש לציין שהיינו אצל מספר רופאים ואף במיון והתופעה לא פוענחה. כמובן שעשינו סירטון ותמונות כאשר זה קורה לו. התופעה יכולה להיות רבע שעה וזה עובר וכשזה מחמיר זה יכול להיות גם כחצי שעה ובזמן זה הילד היסטרי ושום דבר לא מצליח להרגיע אותו. לאחרונה זה בא לו כמעט כל יום, עשינו לו א.ק.ג ואקו לב שיצאו תקינים. אשמח לחוות דעת האם תופעה זו מוכרת ולאן כדי לפנות כי אנחנו ממש חסרי אונים? תודה רבה

מירה שלום, לפי התיאור שהצגת , הסיכוי למקור לבבי הוא קטן ביותר. יחד עם זאת ישנן לא מעט אפשריות היכולות לגרום לתופעות כאילו בין היתרפעילות יתר או רעלת של בלוטת התריס, מחלות כבד שונות, שינויי בזרימת הלימפה באיזור הגוף התחתון,אך הסבירות הגבוהה יותר היא כי מדובר או בתופעה אלרגית או הדומה לה (אורטיקריה) או בתגובה לתרופות ,צמחים,שמנים,קרמים וטיפולים אלטרנטיבים למינהם. בכל מקרה הייתי מתחיל בביקור אצל רופא הילדים ,ובהמשך אולי פניה למומחים בתחומים שהזכרתי בהצלחה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים