אקו לב תקין או לא

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

14/08/2016 | 06:16 | מאת: מבולבלת ודואגת

שלום בתי בת ה17 ארבעה וחצי חודשים סובלת מכאבים בחזה בצד שמאל הכאבים מוקרנים גם לכתף השמאלית. רנטגן ואולטראסאונד לכתף יצאו תקינים. הכאבים בחזה באים התקפים ומפריעים להתנהלות היומיומית הייתה בחדר כושר 4 שנים וכשהתחילו הכאבים הפסיקה. ביצענו סי טי חזה ואקו לב הסיטי תקין אבל באקו לב כתוב דלף קל במסתם האורטאלי ובמסתם המיטראלי לאחר ביקור אצל קרדיולוג הוא אמר שזה תקין לגמרי דלף קל ולאחר ביקור אצל פרופסור הוא שזה לא תקין ושהיא צריכה לרדת במשקל, רק מציינת שהיא שקלה לפני 5 שנים קצת יותר ולאחר הפעילות הגופנית נורא הרזתה כבר אין עודף משקל כמו פעם. וכמובן שעוד רופא אמר שזה תקין ישזה יעבור מעצמו אבל כבר 5 חודשים עברו. אני נורא מבולבלת, האם תקין או לא וכיצד מטפלים וחייבת לציין בנוסף לזה שהיו 2 התעלפויות ודופק מהיר גם במנוחה (נשלחנו גם לפסיכולוג והכל היה תקין.) מאוד יודה לעונים. דחוף.

שלום רב, את מציגה מספר בעיות ,לא בטוח שכולן קשורות אחת לשניה. ולכן אנסה לקצר. יש המון איברים בגופנו שאינם עובדים אצל כולם בדיוק אותו הדבר, כמו שחום הגוף של כולנו לא בדיוק זהה כך גם מבנים אחרים אינם זהים. דליפות מהמסתם האורטאלי והמיטראלי אינן דבר תקין, אולם זה לא אומר שיש איזשהי בעיה, מבלבל,אני יודע, אבל ככה זה, היות והמסתמים אינם תמיד מושלמים בסגירתם יכולות להיות דליפות קלות גם מהמסתמים האורטאלי והמיטראלי, אנחנו קוראים לזה דליפות טריוויאליות.כשהמסתם דולף מעט יותר אנו קוראים לזה דליפה קלה....אבל לא תמיד אפשר להבדיל בין שתיהן ולכן בדרך כלל אין לזה תשובה חד משמעית ורופאים שונים יקבעו החלטה שונה. בשורה התחתונה, תמשיכי מעקב אצל הקרדיולוג שאת סומכת עליו וספרי לו גם על תחושת דפיקות הלב. בהצלחה ד"ר הדס

16/08/2016 | 02:38 | מאת: מבולבלת

מבחינתו אפשר לחיות עם זה. אבל איך זה הגיוני שעשינו אין ספור בדיקות? הכל תקין, יש לך משהו להמליץ לי לעשות? ולפי מה שרשמת שדלף זה לא דבר תקין האם זה יכול להתדרדר? קשה לי להשתכנע שזו לא הבעיה מכיוון שלא נשארו עוד בדיקות.

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים