תוצאות הולטר- ילד בן 11

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

28/07/2016 | 18:06 | מאת: קרן

ערב טוב, בני משחק כדורסל במסגרת הקט-סל בעירנו, בבדיקה שגרתית של איגוד הספורט הרופא חשד בהפרעת קצב ושלח אותו לבדיקה א.ק.ג אצל קרדיולוג. הרופא הפנה אותנו לבדיקת הולטר למרות שהבדיקות היו תקינות. להלן תוצאות הבדיקה: הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו APC'S בתדירות של עד 615 לשעה (נצפו סה''כ 2222 APC'S במשך הבדיקה - ראה טבלת פיזור ה- APC'S בדו''ח). נצפו קטעי ATRIAL RHYTHM . הפרעות הולכה: נצפו קטעי INTERMITTENT WPW (לדוגמא: עמ' 6,7). בלילה נצפה ארוע יחיד של A-V BLOCK 2:1 ומספר ארועים של BLOCKED APC'S (עמ' 16,17). פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא נצפו. הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: בן 11. קצב סינוס, עם קטעי WPW, טווח מהירות בין 63-129 פעימות לדקה, ממוצע 82 פעימות לדקה בתקופת המעקב. התוצאות די הלחיצו אותי, האם יש בעיה ע"פ התוצאות? אודה לתשובתך המהימנה, קרן

קרן שלום, אני מעריך כי בנך אינו בימפטומטי כלומר שלא מפריעות לו הםרעות הקצב המתוארות. אם כך הדבר, לגבי APC'S ככל הנראה אין לזה משמעות לספורטאים, וLOW ATRIAL RHYTM הוא דבר נפוץ כמו גם קצב לב איטי יחסית לגבי ה WPW , יש תורך בהמשך בירור בכדי לראות האם הוא חולף באופן פתאומי בזמן עלית הדופק. כמובן שצריך גם אקו כדי לוודא שמבנה הלב תקין ואין איזושהיא בעיב לבבית המסתתרת מאחורי הממצאים הללו ויחד עם זאת , סביר להניח כי יוכל להמשיך בעיסוקיו כספורטאי תחרותי. אני ממליץ לפנות למומחה לב ילדים (עדיפות לחברה שמתעסקים עם אלקטרופיזיולוגיה) בכדי לסיים את הבירור בהצלחה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים