תינוק עם DOUBLE AORTIC ARCH90%סתימה של קנה נשימה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

24/05/2016 | 13:54 | מאת: דבורה

תינוק במשפחתי נולד עם DOUBLE AORTIC ARCH שאובחן בהריון. מצבו מדרדר. הוא נבדק ע"י הרבה מומחים ורופא ריאות ילדים מאד מודאג כי המום חוסם את קנה הנשימה ב 90% אך טוענים שיש מקרים יותר דחופים לניתוחי לב בבית חולים שניידר. רופא ריאות טוען שהוא לא יכול לחכות. המשפחה היסטרית. האם יש בתי חולים אחרים שמנוסים בניתוח זה ויכולים לנתח אותו? הוא מתקה מאד לנשום, משתעל, WHEEZES אם אין מספיק חמצן האין זה יכול לגרום לנזק מוחי? התינוק בן כחודש - 5 שבועות כעת

דבורה שלום, אכן המקרה שתיארת מצריח ניתוח ובהקדם אולם ההגדרה של שחיפות במקרים כאילו היא האם דחיית הניתוח מסכנת את חייו או את המשך התפתחותו התקינה. מהיכרות עם מכון הלב בשניידר אני חושב שהם מקבלים את ההחלטות על בסיס רפואי בצורה במקצועית ביותר. ניתוחים אילו מתבצעים גם במרכזים אחרים כגון תל השומר,הדסה וולפסון,אין לי נתונים לומר לך היכן הניתוח יתבצע באופן הטוב ביותר אולם אין לי ספק שאת נמצאת במקום טוב בהצלחה ד,ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים