אטנולול ותופעותיו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

18/02/2016 | 20:19 | מאת: שי

שלום בתי בת 5 חודשים, עקב המנגיומה בפנים שהתכייבה, הומלץ לקבל טיפות אטנולול, טרם הטיפול התבקשנו לעבור בדיקת קרדיולוג. אני חוששת מהטיפול, שמעתי שתופעות הלוואי הן ירידה בדופק ובלחץ דם.האם זה כך? האם זה בוודאות יכול לקרות או שזה רק תופעות לוואי של התרופה? האם התרופה מסוכנת? אשמח לכל מידע

שי שלום, אטנולול (נורמיטן, נורמלול) היא תרופה שכיחה בטיפול קרדיולוגי , זהו חוסם סלקטיבי של רצפטור בטא-1 שתפקידו בין היתר להאט את הדופק ולהוריד את לחץ הדם ולכן התופעות שתארת כמו דופק איטיוירידה בלחץ הדם צפויות לקרות , יש גם תופעות רבות נוספות היכולות להתרחש אולם אין זה המקום להתחיל לפרט את כולן. ככלל, אם אין צורך בטיפול תרופתי מכל סוג שהוא תמיד עדיף להמנע אולם מרגע שקיימת בעיה וישנן מספיק עדויות שאפשר לטפל בה,צריך לשקול את היתרונות מול החסרונות בטיפול הספציפי. במרכז הרפואי אסף הרופא כמו גם במרכזים אחרים נהוג לטטפל בהמנגיומות עקשניות בחוסמי בטא והיתרונות לרב עולים על החסרונות בהצלחה בטיפול ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים