תוצאות בדיקת הולטר אצל ילד בן שלוש

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

16/02/2015 | 10:08 | מאת: אפרת

שלום, בני בן השלוש סובל כבר שנה פלוס מהתקפיי אסתמה המסתיימים בחסימה של הראות, הוא מקבל תרופות לאסתמה. בשנה האחרונה בני התלונן על כאבים בחזה, תלונות לא מעטות וללא קשר לתרופות אותן הוא מקבל, לאחר התייעצות קרדיולוג ילדים הופננו לעשות בדיקת הולטר ואלו התוצאות: הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 69 מהירות מקסימאילית: 188 מהירות ממוצעת: 99 הפרעות קצב חדריות VPC’S: לא נצפו. הפרעות קצב על חדריות APC‘S: לא נצפו. הפרעות הולכה: לא נצפו. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא נצפו. הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: בשעות העירנות נצפו קטעי SINUS TACHYCARDIA במהירות של עד 188 פעימות לדקה שנמשכו עד 4 דקות. נצפו קטעי SINUS ARRHYTHMIA . במשך המעקב נצפתה מהירות ממוצעת של 99 פעימות לדקה . אני מאוד דואגת ואשמח לשמוע דעה מקצועית אפרת

אפרת שלום, הפיענוח של ההולטר כמו בדיקות עזר נוספות אינו שלם בלי לראות את התרשים ואת המטופל, אבל בכלליות הכוונה היא כזו: המהירות הבסיסית של הלב ומעברי החשמל ככל הנראה תקינים, לא הדגימו הפרעות קצב או הולכה כלומר שמעבר החשמל מאזור תחילתו ועד סיום התכווצות הלב תקינה קטעי SINUS TACHYCARDIA במהירות של עד 188 פעימות לדקה יכולים להיות תקינים אם הם מתאימים למצב בו היה הילד( פעילות גופנית בכי עז וכו) וקטעי SINUS ARRHYTHMIA הם מצב נורמאלי בלב תקין בילדים . סה"כ עושה רושם שאין משהו מטריד במיוחד בבדיקה, אולם חשוב שקרדיולוג ילדים יראה את התרשים כי כידוע לנו לפעמים המרחק בין תשובה ממוחשבת ותשובת מומחה בקרדיולגית ילדים ,לפעמים גדול. בהצלחה ד"ר הדס

16/02/2015 | 12:47 | מאת: אפרת

תודה רבה על התשובה המהירה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים