אקסטרה סיסטולה בעובר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

23/07/2015 | 09:21 | מאת: אורלי

אני בשבוע 26 של ההיריון ובאקו לב מצאו לעובר אקסטרה סיסטולה. בינתיים רק הזמינו אותי למעקב. אני מאוד מודאגת! אשמח לדעת מה המשמעות מבחינת העובר? מה הסיכונים? האם הפלה על הפרק? בבקשה תעשה לי סדר ובתקווה גם תרגיע אותי קצת...

אורלי שלום, אקסטרא סיסטולה הינה פעימה נוספת שאינה תקינה. הדבר קיים בעוברים כמו גם בתינוקות וברוב המקרים מצריך מעקב בלבד , חשוב לתעד את כמות האירועים וחשוב לדעת איזה סוג מדובר בכל אופן אקסטרסיסטולה בעובר אינה מעידה בהכרח על מום לבבי ( לכ-99.7 מהעוברים עם אקסטרא סיסטולה אין מום לבבי מולד). אנחנו ביחידה לקרדיולוגיית ילדים מבצעים אקו לב עובר כולל מקרים הדומים לשלך.נשמח לייעץ .

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים