דופק מהיר לילד בן 6(

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

12/04/2020 | 02:01 | מאת: מיס

שלום בני בן 6 הרגשתי כמה פעמים שהוא נושם נשימה עמוקה הוא מתאמץ בעת נשימה ותמיד מזיז ברגל וגם הוא מתעייף בעת הליכה ברגל אז החלטתי לבדוק דופק שלו במנוחה והדופק שלו נע בין 105-116 במנוחה ... אשמח לתשובה תודה מראש

מיס שלום רב, דופק סביב 105-116 במנוחה בילד בן 6 לא צפוי בשינה אולם נורמאלי לחלוטין במצב נייח, נשימות עמוקות פעם בכמה זמן בד"כ לא מכוונת לבעיה לבבית אולם אם זה קורה באופן יותר תכוף יש לבצע אקו לב לשלילת לחץ ריאתי מוגבר או נפך מוגבר מצד ימין (VOLUME OVERLOAD ). אבל בכל ממקרה התעייפות לא מוסברת בהליכה בילד בן 6 מצריכה בירור ולכן הייתי ניגש לרופא הילדים שיבדוק אותו ובהמשך מתייעץ עם קרדיולוג ילידם ומבצע אקג,אקו לב והולטר. בברכה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים מומחה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים