ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

21/03/2020 | 18:31 | מאת: גל

האם יש הבדל מבח סוג הניתוח/ הידע הנדרש ממנתח - במקרה של ניתוח לתיקון מסתם מיטראלי, שניזוק בעקבות SBE, וברקע mvp - כאשר למנותח (נער צעיר) יש תסמונת מרפן? אחדד- האם כל כירורג לב-חזה, המומחה בתיקון מסתמים, יכול להתאים או שנושא המרפן דורש התמחות מיוחדת מהמנתח? תודה מראש

בארץ מספר קטן של מנתחים מעולים למומי לב מולדים, תסמונת מרפאן בהחלט מהוווה אתגר אולם אני לא מכיר שאחד מהם טוב מאחרים בנושא הספציפי הזה

27/03/2020 | 10:04 | מאת: גל

תודה רבה על התשובה. שאלה- מאחר והבעיה אינה במסתם האורטלי, אלא במסתם המיטרלי, האם עדיין צריך מנתח מומחה במארפן לביצוע ניתוח תיקון מסתם מוצלח? והאם היית מציע לבחון מנתחים מחול בנושא זה?

בתסמונת מרפאן נפוץ שיש פגיעה גם במסתם המיטראלי ולכן מי מטפל בה מטפל בשניהם...בכל מקרה, לא חושב שצריך אדם ספציפי

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים