דופק מהיר במנוחה לבן 14

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

07/03/2020 | 09:18 | מאת: אמא

בני בן 14.5. ילד בריא בסך הכל. לאחרונה החל לטעון שלפעמים מרגיש שהחזה שלו מתנפח כואב והוא מרגיש שהוא עומד להתםוצץ (לא בזמן מאמץ). היום מדדתי לו במכשיר לחץ דם ביתי שהראה שלחץ הדם תקין-108/70 אבל הדופק 98....מדידות חוזרות הראו ערכים דומים בדופק....97, 96, 98....(המדידה בזמן מנוחה ולא לאחר מאמץ). האם הנושא מצריך התערבות רפואית מיידית? האם זה מסוכן?

שלום רב, דופק סביב 100 אינו דבר רגיל במנוחה בילד בגיל 14.5, יכול להיות שאינו מצריך התערבות אולם חשוב לבדוק. בקשי הפניה לקרדיולוג ילדים מומחה להפרעות קצב,בצעי אקג והולטר ל-24 שעות בכדי שאפשר יהיה לדעת מה הדופק הממוצע ביממה ואיך מתנהג במנוחה ומאמץ, יכול להיות שיידרשו בדיקות נוספות בהצלחה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים