תשובה לבדיקת הולטר לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

19/11/2019 | 22:02 | מאת: יניב

שלום, נולדתי עם complete a-v block, בן 28 . נמצא במעקב. בבדיקת הולטר התקבלה התשובה הבאה: נצפו סה''כ 65 VPB'S במשך הבדיקה. ממספר מוקדים שונים. נצפו גם בצורת קטעי ביגמניה חדרית. הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו כ-201 פעימות על-חדריות מוקדמות במשך הבדיקה, ככל הנראה ממקור נודאלי. בלטו במיוחד בשעות הערב. הפרעות הולכה: קצב סינוס עם Complete AV-Block. נצפה קצב נודאלי עם AV-Dissociation לאורך כל תקופת המעקב. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: נצפו גלי T הפוכים עם שינויי ST בנוכחות גלי R גבוהים. הערות/סיכום: קצב סינוס עם COMPLETE A-V BLOCK לאורך כל תקופת המעקב. נצפה קצב נודאלי, פעימות מוקדמות ממקור נודאלי בכמות בינונית. VPB's בודדים. מה הבדיקה הזאת אומרת? תודה!

יניב שלום, פורום זה מיועד לילדים ולא למבוגרים. יחד עם זאת, חשוב מאד שתפנה אל הקרדיולוג המטפל היות והפעימות החדריות המוקדמות אצלך מגיעות ממקורות שונים והדבר יכול להעיד על פגיעה בשריר הלב. בהצלחה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים