דופק מהיר בלב במנוחה - המשך לשאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

12/11/2019 | 14:07 | מאת: איתי צוקי

היי, אני בן 15 ושאלתי כבר שאלה לפני בערך חודשיים וקיבלתי תשובה והעניין עדיין לא נפתר. אני לא רוצה לחזור על השאלה הקודמת שוב אז אני אוסיף קישור לשאלה: (הוספתי עוד שאלות בקישור אז אם אפשר להתייחס רק לשאלה הראשונה המוצגת בקישור). ‏ https://www.doctors.co.il/forum-6094/message-1204413/ השאלה שאני רוצה לשאול היא שאלה בהמשך לשאלה ששאלתי בנושא לפני הרבה זמן והשאלה המלאה נמצאת בקישור. בגלל שהמצב עוד לא פתור אז אני מוסיף עוד שאלה ומעדכן על המצב נכון לעכשיו. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות בתחום הלב (אקג במנוחה, אקג למשך 24 שעות, בדיקת אקג במאמץ, צילום חזה לפני בערך חודש וחצי), הכל יצא תקין. אני כבר לא יודע מה לעשות עם זה, על פי הבדיקות הכל תקין אבל כל התחושות שאני חווה הם באמת לא נעימות ולא רצויות. חשבו שזה חרדה ואולי אפילו עדיין חושבים, אני עדיין עושה ספורט אבל קשה לי, מספיק שאני עולה בקצב רגיל לגמריי במדרגות בשביל לדבר עם אחותי ופתאום בלי מחשבה אפילו לא לשנייה על הלב והתחושות הלא הנעימות ואני פתאום מרגיש את החזה שלי והלב משתגעים, איך זה קשור לחרדה? לא נראה לי, בדיוק אותו דבר קורה כשאני מאחר לאוטובוס ואני רץ ולא חושב על כלום חוץ מלהספיק להגיע לאוטובוס. יש לי כאבים בחזה כמה פעמים ביום, כאבים בריאות לפעמים (לא מהתקררות) והכי חשוב הלב: הלב שלא מפסיק לשגע אותי, אני מנסה לא לחשוב על זה אבל פתאום זה מופיע. אפילו עכשיו כשאני כותב את השאלה הזאת כשאני שוכב במיטה במנוחה אני מרגיש את כל איזור הלב וחלק מהריאה השמאלית שלי זזות. זה לא הגיוני שזה כלום, למשך חודשיים, זה מקשה עליי, זה לא מוסבר (לפחות על פי הבדיקות שאני עשיתי) וזה בלתי נסבל. בנוסף, אני מרגיש באופן קבוע בבטן את אותם הדפיקות החזקות והדופק המהיר שיש לי בלב ובגוף ממש מורגש עוד יותר בבטן שכאילו פועמת במהירות והיא עולה ויורדת בקצב מאוד מהיר אפילו כשאני במנוחה. זה אחד הדברים ושאיתי כבר חודשיים באופן קבוע וזה לא נעים והמצב של זה לא משתנה. כל הסיפור הזה נמשך כבר יותר מדי זמן. לפעמים גם קשה לי לנשום טיפה ואני מרגיש כאילו ״תקוע לי אוויר״ באזור שמעל החזה וזה גורם לי לפעמים להקאות. מה אני יכול עוד לעשות בשביל לפתור את התעלומה הזאת? לאיפה לפנות? לאיזה בדיקה ללכת? זה דבר שיעבור עם הזמן? אשמח אם תוכל לעזור לי בתשובה שלך בנושא. בתודה מראש, איתי

אתי שלום, לצערי השאלות שאתה שואל אכן מטרידות אולם אינן ספציפיות. אין תחליף לישיבה מול קרדיולוג והערכת כל הבדיקות שביצעת. מאד ממליץ לך לקבוע תור ופשןט לשבת וחדבר עם קרדיולוג בנושא. בברכה דר דן הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים