מופתעת מהממצאים פלוס שאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

07/11/2019 | 13:22 | מאת: קרן

היי, רציתי לעדכן שהיינו אצל ד״ר ברעם לביקורת גיל חצי שנה לאחר שאתה ראית אחרי לידה pfo ו-bicuspid like aortic valve. יצא באקו לב שאין שום ממצאים בבדיקה והלב תקין לחלוטין וגם קולותיו תקינים, לא הבנתי איך זה יכול להיות ששני ממצאים נעלמו או שמלכתחילה אולי לא היו כי לא נראו כמו שצריך בגלל הגיל (למרות ששמעת איוושה שגם היא כבר אינה)? וגם למה אז צריך ביקורת שוב בגיל 3? תודה אמא מופתעת לטובה.

קרן שלום, BIUSPID LIKE AORTIC VALVE הינו מסתם אאורטאלי בעל 3 עלים אולם בזמן הבדיקה נראה כי נפתח כ-2 עלים, זהו ממצא שבהרבה מקרים חולף אולם חשוב להבדיל בינו לבין מסתם אאורטאלי בעל 2 עלים ולכן הביקורת. לגבי PFO - זהו ממצא אנטומי שקיים בצורה נורמאלית אצל עוברים, קיים בהרבה מהתינוקות לאחר הלידה וב 75 אחוז מהילדים חולף עד גיל 3 שנים... היות ולא לכולםץץץץגם על זה כדאי לעקוב. אני שמח שכרגע הכל נראה שמסתדר, חשוב לבדוק בגיל 3 שנים כדי " לסגור" את התיק יום טוב ד"ר דני הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים