כאבים במרכז החזה אצל ילד בן 12.5

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

26/10/2019 | 09:53 | מאת: אסנת

שלום מזה שבועיים לבני ( ספורטאי ללא מחלות ידועות) כאבים בחזה. בעקר באזור עצם הסטרנום. מתאר שזה בעקר כמו דקירה בזמן נשימה עמוקה. אך גם כשמתכופף למטה.יש ימים שהערבים חזקים יותר ללא קשר דווקא למאמץ. רופא הילדים אמר שמדובר כנראה בכאב מוסקולוסקלטלי לקחת אקמול וזה יעבור . ממה יכול לנבוע כאב כזה? האם יש קשר לעומס יתר באימונים ( עושה מתח וכושר לפלג גוף עליון בצורה מותאמת לגילו) או כחלק מגדילת השלד ? איך יודעים האם יש צורך בברור מעמיק יותר? תודה רבה.

שלום אסנת, התיאור שלך אכן מתאים לכאבי שרירים או שלד אולם יש חשיבות רבה לשלילת מקור ריאתי ולבבי .עומס אימונים גבוה יכול לגרום לכאבים כאלה אולם גם עומס אימונים המתאים לגיל יכול לגרום לכאב, חלק לא קטן תלוי בגרף המאמצים. לדעתי, ספורטאי המתלונן על כאבים בחזה צריך להבדק על ידי קרדיולוג ספורט בהצלחה, ד"ר דן הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים