זרימה דו כיוונית ב pda עם mild TR

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

11/10/2019 | 22:41 | מאת: אורטל

שלום ד"ר, אני בשבוע 25 אושפזתי בשל פתיחה וקיצור צוואר הרחם. ב us לצורך הערכת גדילה התגלה Mild TR. בעקבות הנ"ל הושלם אקו לב שהדגים בנוסף לכך Bidirectional flow in PDA. ללא ממצאים חריגים נוספים. לציין כי עם קבלתי למחלקה ויומיים טרם ביצוע האקו לב הוחל טיפול באינדומתיצין לאפשר חלון זמנים לקבלת סטירואידים. אשמח לשמוע את המשמעות הקלינית של הממצא ב pda ובמסתם הטריקוספידאלי. האם מדובר במום שמקורו מלחץ תוך ריאתי גבוה? מה הן האלטרנטיבות הטיפוליות? בברכה, אורטל

אורטל שלום, הזרימה הנורמלית בדוקטוס בעובר הינה מימין לשמאל , כלומר מאיזור התנגודת הגבוהה בצד ימין לתנגודת הנמוכה יותר משמאל. אם הדוקטוס זורם גם מצד שמאל לימין זה אומר שהתפתחה תנגודת גבוהה יותר משמאל( המערכת הסיסטמית) בשל לרב בשל הצרות כלשהיא אולם לא תמיד ניתן לדעת מה המקור. הטפול באנדומתצין יכול גם הוא לגרום להצרויות כאלה בדוקטוס ואפילו לדסגירתו אולם בשיקולי "עלות תועלת" חשווב לתת אותו כאשר יש חשד ללידה מוקדמת בכדי לשפר את תפקוד הריאות. ה-TR אינו תורם לתאוריה הראשונה שכן הוא מחמיר בד"כ בזמן עליית התנגודת מימין (או בעיה מסתמית ללא קשר). המסקנה היא ששני הממצאים לאו דווקא קשורים ,אולם חשוב לבצע מעקב לבבי תכוף על ידי קרדיולוג ילדים המומחה באקו לב עובר . בהצלחה ד"ר דן הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים