קוצב לב av block דרגה 3

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

16/05/2019 | 16:15 | מאת: נדב

אשתי בשבוע 24 וטובים אצל העובר av block מדרגה 3 מה שכנראה מצדיק קוצב מהיום הראשון. 1. מה רמת הסיכון להשתעל קוצב לעובר? 2. האם יתכנו סיבוכים? 3. בסופו של דבר השאלה העיקרית, האם התינוק/ילד/בוגר יחיה חיים רגילים ונורמטיביים או שהם יהיו מוגבלים באיזשהי צורה? אשמח לתשבותך תודה מראש

נדב שלום, COMPLETE AV BLOCK היא הפרעה מסכהת חיים גם עבור העובר וגם עבור ילוד. חלק לא מבוטל מהעוברים עם הפרעה זו לא שורדים עד הלידה.כאשר הסיבוך העיקרי נקרא HYDROPS והוא מלווה בתחלואה ותמתה. לאחר הלידה לא כל תינוק עם COMPLETE AV BLOCK יקבל מיד קוצב, זה תלוי בקצב הלב הממוצע ובהפרעות קצב נוספות אם קיימות. בכל מקרה השתלת קוצב בילוד הינה פעולה עם סיכון לא מבוטל. אני ממליץ לך לשבת עם קרדילוג ילדים המומחה להפרעות קצב ולדון על המקרה הספציפי שכן ההשלכות הן רבות גם על חיי העובר-תינוק וגם על חייכם בהצלחה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים